text.skipToContent text.skipToNavigation

Tibnor leverer 15 tons stål til stabilisering af Børsen

Blot få dage efter den tragiske brand, der beskadiget det meste af Børsen, begyndte arbejdet med at redde resterne af den historiske bygning. På rekordtid har Tibnor leveret 15 tons stål, der skal bruges til at stabilisere de tilbageværende facader på den 400 år gamle børsbygning. 

Når dansk kulturarv står i flammer, er hjælpen nær. Det stod hurtigt klart efter den voldsomme brand på Børsen. Siden branden har beredskabet og eksperter arbejdet i døgndrift på at redde mest muligt af den historiske bygning. 

I den forbindelse har Tibnor leveret 15 tons stål til smedevirksomheden CPH Steel, der er i fuld gang med stabiliseringsarbejdet af ydervæggene ved brandtomten på Børsen. 

- Vi arbejder i øjeblikket 24 timer i døgnet på at stabilisere og støtte de tilbageværende ydervægge på Børsen. Her bruger vi en stor mængde stålrør, der bliver spændt sammen og fastgjort gennem vinduerne på facaderne. Det er en effektiv og sikker løsning til at sikre bygningen til, når et eventuelt genopbygningsarbejde skal i gang, fortæller direktør og ejer af CPH Steel, Morten Rosenberg.

CPH Steel blev involveret allerede dagen efter branden brød ud tirsdag d. 16. april. Søndag begyndte indsatsen med at redde ydervæggene – og mandag blev den store mængde stål leveret.

- Onsdag blev vi bedt om at have et hold af smede klar til at assistere. Søndag morgen blev vi så tilkaldt, hvor vi arbejdede sammen med to ingeniører for at finde bygbare løsninger. Derfra fik vi akut brug for stålmaterialer, og glædeligvis kunne Tibnor med meget kort varsel sende et vognlæs med 15 tons stålrør fra Taulov til København, så stabiliseringsarbejdet kunne komme i gang allerede mandag morgen, siger Morten Rosenberg.

15 tons stål blev leveret på rekordtid – endda på en fridag
Normalvis holder Tibnors store distributionscenter i Taulov lukket om søndagen. Men da CPH Steel akut fik brug for leverancen mandag morgen, steppede lagermedarbejdere og tillidsrepræsentanten op.

I løbet af natten blev ordren behandlet, så den allerede fra morgenstunden satte kurs mod Børsen. 

- Takket været en dedikeret og effektiv indsats af vores medarbejdere, kunne vi plukke og pakke ordren i løbet af natten og få sendt den afsted mod København tidligt mandag morgen. Alle har jo fulgt med i den tragiske brand, så vi oplevede stor opbakning til at hjælpe med ordren, hvilket også har betydet, at vi har kunnet rykke på opgaven så hurtigt, lyder det fra fabrikschef på Tibnors distributionscenter i Taulov, Niels Peter Bach. 

Stabiliseringsarbejdet er fortsat i fuld gang og CPH Steel forventer, at det varer et par uger, hvis der ikke opstår yderligere komplikationer.

Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.