text.skipToContent text.skipToNavigation

Landets førende ståldistributør får ny topchef

For første gang nogensinde bliver det en kvinde, som skal stå i spidsen for en virksomhed i den danske stålbranche. Det sker, når Emma Mattisson den 1. juli 2024 overtager roret i Tibnor, hvor hun skal være med til at udbygge virksomhedens stærke position på det danske marked, når den nuværende adm. direktør Søren Pliniussen går på pension.

Én af landets førende ståldistributører skal have ny topchef. Det står klart, efter Tibnors nuværende adm. direktør, Søren Pliniussen, har besluttet at gå på pension. Fra den 1. juli 2024 bliver det 39-årige Emma Mattisson, som kan sætte sig for bordenden af stålkoncernens danske selskab. 

Tibnor Danmark har i dag ca. 120 medarbejdere fordelt på fem kontorer og et stort distributionscenter i Taulov. I Emma Mattissons nye rolle bliver det hendes opgave at udbygge Tibnors position som en moderne og innovativ stålgrossist: 

- For mig handler det om, at vi som virksomhed fortsætter med at være på forkant med den udvikling, der er i branchen. Vi befinder os i en tid, hvor verden bevæger sig utrolig hurtigt, og derfor bliver det også afgørende, at vi fortsætter med at være agile og være på forkant med forandringerne. Det gælder bl.a. bæredygtighedsdagsordenen, som lige nu er den største udfordring og samtidig den største mulighed i branchen, og for at forblive konkurrencedygtige er jeg overbevist om, at vi skal lykkes med den grønne omstilling, forklarer Emma Mattisson. 

Første kvindelig topchef 

Tal fra Danmarks Statistik og Dansk Industri viser, at kvinder udgør blot fem pct. af de beskæftigede i industrien, og ansættelsen af en kvindelig direktør er da også en sjældenhed i stålbranchen. Det bekymrer dog ikke Emma, der har et indgående kendskab til Tibnor, hvor hun senest har været chef for Logistik og Produktion i Sverige:

- Som person er jeg drevet af at lære nye ting, og efter at have være ansvarlig for Logistik og Produktion i mere end fire år føler jeg mig klar til at tage næste skridt i min karriere. Derfor ser jeg også frem til min nye rolle og til at lære organisationen i Danmark bedre at kende – og ikke mindst til at fortsætte med at udvikle Tibnor på den gode måde, som tidligere ledere har gjort, lyder det fra Emma Mattisson. 

Brancheikon takker af efter årtier 

Direktørskiftet i Tibnor sker på baggrund af, at Søren Pliniussen går på pension, og efter 50 år i 
stålindustrien har han i høj grad sat sit aftryk på branchen. Derfor er det også nostalgisk at skulle udskifte tilværelsen fra udgangen af juni:

- Jeg kom i lære i 1974 og har været i stålbranchen lige siden, og derfor bliver det uden tvivl en omvæltning ikke at skulle møde ind på kontoret – og ikke skulle tænke på stål hver dag. Men jeg er utroligt stolt af at have været en aktiv del af Tibnors vækstrejse, hvor vi blandt andet har arbejdet målrettet mod at blive den førende ståldistributør i Danmark. Nu ser jeg frem til at følge Tibnor på afstand og nyde tilværelsen som pensionist, lyder det fra Søren Pliniussen.
 

Udforsk nye muligheder

Udforsk alle de muligheder Tibnors kundeportal har at tilbyde. Registrer dig helt gratis.

Registrer dig her
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.