text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

280 er et mikrolegeret stål med lavt kulstofindhold indeholdende vanadium. Dens flydespænding er væsentligt højere end for almindelige konstruktionsstål som f.eks. S355. På trods af den højere styrke forbliver slagstyrke og svejsbarhed acceptabel, og stålet er relativt let at bearbejde. 

280 er i tæt overensstemmelse med stålet S450J0, som er standardiseret i SS-EN 10025-2. Det ligner også meget kvaliteten 19MnVS6 i standarden SS-EN 10267. Den (udgåede) SS-betegnelse er 2142. Ved trækprøvning er den laveste tilladte flydespænding for 280 i intervallet 450-380 MPa afhængig af diameter. For en stang med en given diameter har 280 ca. 100 MPa højere flydespænding end S355J2. Hvis niveauet for hårdhedsstyrke skal garanteres, kan Tibnor tilbyde 280 i normaliseret udførelse, men flydespænding er dermed lavere. Den sædvanlige overflade er varmvalset med diametertolerance i overensstemmelse med SS-EN 10060. Rethedstolerance for almindelig rettede stænger er bedre end 0,004 gange stanglængden. 

Svejsbarheden på 280 er god, og dens kulstofækvivalent er 0,55% eller mindre. Svejsning uden forvarmning er derefter mulig, medmindre delens diameter er >80 mm. Grundet et kontrolleret svovlniveau er bearbejdeligheden god, især sammenlignet med S355J2. 

Hvis anvendelsen kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 280 godt på både indsatshærdning og nitridering. Endvidere kan dens styrke øges ved sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning sker hurtigt (fortrinsvist i vand eller polymert kølemiddel). Produkter i denne produktkategori indgår i Tibnor Low CO2 Assortment. Læs mere om Tibnor Low CO2 Assortment.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.