text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

520M er et M-stål®, og bliver kaldt dette, fordi der gennem behandling af smeltningen med calcium opnås forbedret bearbejdelighed uden skade på styrke, sejhed eller svejsbarhed. Stålet er mikrolegeret gennem tilsætning af en smule vanadium. 

I relation til kemisk analyse ligner 520M S355J2, som er standardiseret i SS-EN 10025-2, og for hvilke (udgåede) SS-betegnelser er 2172 og 2174. 520M har dog en højere flydespænding grundet vanadiumtilsætningen. Charpy-V slagstyrke svarer til eller er bedre end S355J2 (27 joule eller bedre ved -20°C og for mindre diametre -40°C). Udførelsen af stængerne er AS-varmvalsede med diametertolerance i overensstemmelse med SS-EN 10060. Rethedstolerance for almindelige rettede stænger er bedre end 0,004 gange stanglængden. 

520M har god svejseevne med et kulstofækvivalent mellem 0,45 og 0,54% afhængigt af diameter. Svejsning uden forvarmning er normalt ret gennemførlig, medmindre dele er meget store. Bearbejdelighed er god, især sammenlignet med S355J2. 

Hvis anvendelsen kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 520M godt på både indsatshærdning og nitrering. Endvidere kan dens styrke øges ved sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning sker hurtigt (fortrinsvist i vand eller polymer kølemiddel). Produkter i denne produktkategori indgår i Tibnor Low CO2 Assortment. Læs mere om Tibnor Low CO2 Assortment.

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.