text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

520MW+ er et M-stål®, hvor behandlingen af smeltningen med kalcium suppleres med en tilsætning af svovl for yderligere at fremme bearbejdelighed, som er endnu bedre end, hvad der tilbydes ved 520M. Dette opnås uden betydelig skade på styrke eller hårdhed. Stålet er mikrolegeret gennem tilsætning af en smule vanadium. 

Foruden svovltilsætningen svarer den kemiske analyse af 520MW+ til den for S355J2, som er standardiseret i SS-EN 10025-2, og for hvilke (udgåede) SS-betegnelser er 2172 og 2174. 520MW+ har dog en højere flydespænding grundet vanadiumtilsætningen. Charpy-V slagsejhed svarer til S355J2 (27 Joule eller bedre ved -20°C) for diametre op til 90 mm. Udførelsen af stængerne varmvalses med diametertolerance i overensstemmelse med SS-EN 10060. Rethedstolerance for almindelige rettede stænger er bedre end 0,004 gange stanglængden. Tibnor lagerfører nogle 520MW+ dimensioner i skaldrejet udførelse, hvor diametertolerancen er h12 og rethedstolerance er højest 0,0015 gange stanglængden. 

Svejsbarheden på 520MW+ er begrænset som en konsekvens af det høje svovlindhold. Bearbejdeligheden er imidlertid god, sammenlignet med S355J2. 

Hvis anvendelsen kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 520MW+ godt på både indsatshærdning og nitrering. Endvidere kan dens styrke øges ved sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning sker hurtigt (fortrinsvist i vand eller polymert kølemiddel). Produkter i denne produktkategori indgår i Tibnor Low CO2 Assortment. Læs mere om Tibnor Low CO2 Assortment.

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.