text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

2541M/34CrNiMo6 er et lavlegeret (krom(Cr)-nikkel(Ni)-molybdæn(Mo)) sejhærdet (QT) stål med et mellem kulstofindhold (C). Bearbejdeligheden forbedres for det meste gennem M-behandling. Sammenlignet med sejhærdet (QT) stål, der er baseret på CrMo, er styrkeniveauet for en given dimension højere for 2543M/34CrNiMo6, samtidig med at der opnås en god kombination af styrke og sejhed til større diametre.  

Tibnor har valgt at lagerføre sejhærdede (QT) stænger, der opfylder kravene til hårdhed og styrke i den (udgåede) svenske standard 2541. For dimensioner til og med 100 mm, er styrke og hårdhed lavere end for 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683-2, men for større diametre, er disse egenskaber enten ækvivalente eller bedre end i standarden. I overensstemmelse med 34CrNiMo6 falder de garanterede niveauer for flydespænding, trækstyrke og hårdhed, når dimensionen stiger, selvom niveauerne er fastlagt over de angivne diameterintervaller. I modsætning til 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683 – 2 er slagstyrken garanteret 27J bedre ved -20°C.

I Tibnor’s standard lagerprogram for 2541M er diametre >20 mm skaldrejet, mens målene 10-20 mm er blank trukket, og den relevante standard er derefter SS-EN 10277-5 med betegnelserne ”+QT” og ”+C” (koldtruket). Den koldtrukne diametertolerance er h10 (ISO 286-2). 

Svejsning af 2541M anbefales ikke. Stålet kan svejses, men fremgangsmåden er kompliceret og tidskrævende. Derudover skal dele fortrinsvis sejhærdet igen efter svejsning. Bearbejdning af sejhærdet (QT) stål betragtes generelt som besværligt, men der er en markant forbedring af bearbejdeligheden grundet M-behandlingen. 

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 2541M godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering. Produkter i denne produktkategori indgår i Tibnor Low CO2 Assortment. Læs mere om Tibnor Low CO2 Assortment.

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.