text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

2244M/42CrMoS4 er et lavlegeret (krom-molybdæn (Cr/Mo)) sejhærdet (QT) stål med mellem kulstofindhold (C). Bearbejdelighed forbedres gennem M-behandling. Sammenlignet med 2225M/25CrMo4 er styrkeniveauet for en given dimension højere for 2244M/42CrMo4 samtidig kan en acceptabel kombination af styrke og sejhed opnås for større diametre. 

Tibnor har valgt at lagerføre sejhærdede (QT) stænger der opfylder kravene til hårdhed og styrke i den (udgåede) svenske standard 2244. De mekaniske egenskaber svarer til eller er bedre end for stål 42CrMoS4 i SS-EN ISO 683-2. I overensstemmelse med 42CrMo4 falder de garanterede niveauer for flydespænding, trækstyrke og hårdhed, når dimensionen stiger, selvom niveauerne er fastlagt over bestemte diameterintervaller. I modsætning til 42CrMo4 i SS-EN ISO 683 – 2 er slagstyrken garanteret 27J bedre ved -20°C. 

I Tibnor’s standard lagerprogram for 2244M bliver diametre >20 mm for det meste skaldrejet, men nogle større dimensioner er varmvalsede. Dimensioner 10-20 mm er koldtrukket og den relevante standard er derefter SS-EN 10277-5 med betingelserne ”+QT” og ”+C” (koldtrukket). Den koldtrukne diametertolerance er h10 (ISO 286-2). 

Svejsning af 2244M anbefales ikke. Stålet kan svejses, men skal forvarmes til en høj temperatur, og dele skal fortrinsvis sejhærdes igen efter svejsning. Bearbejdning af sejhærdet (QT) stål betragtes generelt som besværligt, men der er en markant forbedring af bearbejdeligheden grundet M-behandlingen. 

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 2244M godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering. Produkter i denne produktkategori indgår i Tibnor Low CO2 Assortment. Læs mere om Tibnor Low CO2 Assortment.

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.